Sociedad Española de Agricultura Ecológica | Agroecología - SEAE
Hazte socio/aContacto

Avanços al programa del XIV Congrés Internacional de SEAE

  DESCARREGA EL PROGRAMA PROVISIONAL XIV CONGRÉS INTERNACIONAL SEAE AQUÍ


 

DESCARREGA EL PROGRAMA PROVISIONAL XIV CONGRÉS INTERNACIONAL SEAE AQUÍ

 width=

ABORDEM L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA DES DE LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

El programa del XIV Congrés Internacional SEAE reuneix grans persones referents a l'àmbit de la producció ecològica i agroecologia, la sobirania alimentària i el canvi climàtic des de la investigació científica, tècnica, social… a més de polítiques públiques, associacionisme dins del sector ecològic o la comunicació. Des d'allò local a allò internacional, seran tres dies que permetran abordar les aportacions de la producció ecològica i l'agroecologia com a estratègia de mitigació i adaptació al canvi climàtic així com garants del dret a una alimentació sana i segura; ambdues qüestions imprescindibles per a la transició agroecològica del nostre sistema agroalimentari.

DIA 1: DILLUNS 25 ABRIL

Després de la inauguració del Congrés, Marta G. Rivera (UVic) participa amb la conferència marc "Sobirania Alimentària i Emergència Climàtica", que precedeix el panell que oferirà " un retrat de l'emergència climàtica", amb María del Carmen Jaizme-Vega ( ICIA ), Gloria Guzmán ( UPO ALIMENTTA ) o Pablo Manzano ( BC3 ) i Enric Tello ( UB ). Per completar l'anàlisi, us seguirà el panell sobre " estratègies de resposta davant l'emergència climàtica des del local" que comptarà amb la participació d'entitats representatives de les Balears, com de Nofre Fullana (d' APAEMA ), Xisco Llompart (president del CBPAE ) i Marible Juan (d' APAEEF ).

En aquest primer dia s'ha preparat un Seminari Internacional “Agroecologitzant la producció ecològica” , que compta amb la presència de Glòria Patricia Zuluaga ( IFOAM Organics International UNAL ), Georgina Catacora-Vargas ( SOCLA ), Yatnna de León Rodrigo (Dpto Agricultura Orgànica , Ministerio Agricultura, República Dominicana ), reprentants de l'Associació per la Biodiversitat de Xile i de la Comissió Interamericana d'Agricultura Orgànica (CIAO ). Per tancar el dia, es realitzarà la presentació de pòsters amb la dinàmica participativa de Vino-Diálogo , que tan bona acollida rep sempre, incorporant a més per a aquest any un ric maridatge amb formatges ecològics i locals.

DIA 2: DIMARTS 26 ABRIL

L'obertura del segon dia serà amb una conferència a càrrec de Mª Dolores Raigón ( UPV – SEAE ) en què mostrarà els avanços en matèria de nutrició ecològica. Continuarà amb un panell en què intervenen Georgina Catacora-Vargas ( SOCLA ); Manolo González de Molina (UPO); Gloria Patricia Zuluaga ( UNAL ) i Gonzalo Palomo Guijarro ( UEx-SEAE ) per abordar els desafiaments per avançar en la sobirania alimentària des de la producció.

Després de les Sessions de Treball, on comunicants presentaran les seves investigacions, estudis i pràctiques en producció ecològica i agroecologia, el matí es completa amb un panell sobre el “ Marc estratègic de la Producció Ecològica”, amb la participació de Diego Canga ( Conseller Principal. Dirección General de Agricultura i Desarrollo Rural - Comisión Europea ), Eduardo Cuoco ( Director d'IFOAM Organics Europe ) i repr. del Ministeri d´Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Es complementa amb la participació de representants autonòmics que han implementat Plans estratègics per a l'impuls de la producció ecològica , com David Torres (Director General de Desenvolupament Rural, Comunitat Valenciana ), Elisenda Guillaumes ( Directora general d'Agricultura i Ganaderia, Catalunya ) i repr . del Govern de la Rioja.

Després de la celebració de l'Assemblea General de SEAE, on es renovaran els càrrecs a la Junta Directiva, serà la celebració del 30è aniversari de SEAE amb una trobada especial que inclou homenatges, records i sorpreses sobre aquests 30 anys de trajectòria de SEAE.

DIA 3: DIMECRES 27 ABRIL

L' últim dia de congrés internacional començarà amb una conferència a càrrec d' Ernest Cañada ( Albasud ) que convidarà a pensar el model turístic des de l' agroecologia . El segueix el Panell “ Propostes per avançar cap a la Sobirania Alimentària ” amb la participació de Salvatore Basile ( International Network of Ecoregions- INNER ), Miquel Vadell ( Ecoterritori Serra Tramuntana ) i Annaïs Sastre ( Arran de Terra ). Després de diverses Sessions de Treball paral·leles on es presentaran més comunicacions, tindrà lloc un Diàleg per a la transició agroecològica. El paper de la producció ecològica a l'Estratègia de la Granja a taula ” amb la participació de Rafael Escudero (Secretari General de Consum i Joc. Ministeri de Consum) i altres. Serà previ a la presentació de conclusions i clausura, per Concha Fabeiro (presidenta de SEAE ).

A la tarda, hi haurà dos interessants tallers sobre qüestions molt presents al sector ecològic i agroecològic. El primer taller serà sobre Estratègies de comunicació per a la transició agroecològica, amb la participació de la Fundació Entretantos i Tekieroverde; i el segon taller plantejarà el següent debat: Necessitem un segell local ecològic?

Tots aquests espais serviran perquè tant els ponents com els comunicants i els participants puguin compartir i analitzar, des de diversos vessants de la producció ecològica i agroecologia, els 2 temes transversals de l'eix central d'aquest esdeveniment: Sobirania Alimentària i Emergència Climàtica .

DESCARREGA EL PROGRAMA PROVISIONAL XIV CONGRÉS INTERNACIONAL SEAE AQUÍ

 

DESCOMPTES A LES TARIFES D'INSCRIPCIÓ

DESCOMPTES FINS AL 21 DE MARÇ!

Tipus d'inscripció* Tarifes reduïdes

(abans del 21/03/22 )

Tarifes estàndard
Normal 115€ 173€
Sòcies SEAE, persones agricultores, estudiants o aturades 103€ 155€

 

La inscripció inclou l'accés a l'esdeveniment, el quadern de resums, el certificat d'assistència i el certificat a les persones que presentin comunicació en qualsevol de les modalitats (científica o experiències) i formats (oral, pòster o vídeo).

 

COMPENSANT LA NOSTRA EMPREMTA DE CARBONI

Amb el propòsit d'intentar revertir i compensar l'impacte que aquest XIV Congrés Internacional tindrà, SEAE ha implementat l'eina CeroCO2 ( www.ceroco2.org ), una solució promoguda per Ecologia i Desenvolupament ( Ecodes) que permet calcular la petjada de carboni de qualsevol activitat (en aquest cas, el XIV Congrés), reduir-la i compensar les emissions que no s'hagin pogut evitar.

Reconeixent la nostra responsabilitat sobre el canvi climàtic, i en definitiva, el nostre compromís per intentar evitar-ho amb tots els mitjans hem implementat aquesta eina. De la mateixa manera, convidem a les persones que es desplaçaran fins a Mallorca per a aquesta trobada, que tinguin en compte aquesta mateixa responsabilitat i compromís .

Novedades

27/02/2024
“Cultivando la transición agroecológica en el Mar Menor a través de buenas prácticas agrarias en producción ecológica para la restauración […]
18/04/2024
2023 ha sido un año que sigue consolidando la trayectoria de una entidad de referencia en el sector de la […]
04/06/2024
En un ambiente que ha combinado la producción ecológica y local, la gastronomía, turismo y cultura, y sobre todo, la […]

Agenda

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram